Gazzeli Çocuklarla Dayanışma Sağladık

Öğrencilerimiz 34 gündür İsrail bombardımanı altında katliama maruz  kalan binlerce Filistinli çocuk, kadın ve ihtiyar çocuk için tepkilerini ortaya koymak ve minik yüreklerinde duydukları acıları ifade etmek için balon uçurdu. Filistin bayrağının renklerini temsil eden kırmızı, siyah, yeşil ve beyaz balonlarla Filistin bayrağı koreografisini okul bahçesinde çizen öğrencilerimiz, bütün dünyanın gözü önündeki katliama dikkat çekmek ve ölüm sağanağının son bulması için ellerindeki imkanlarla büyüklere mesaj yolladılar.  Gökyüzüne uçurdukları balonlarla Filistin'in bir an önce özgürlüğüne kavuşması, Gazze'de bir ayı aşkın zamandır süren asimetrik savaşın son bulması ve on bini aşan çocuk ve sivil ölümlerin sona ermesi için dua ve yakarışta bulundular.


Okulumuz öğrencileri dünyanın gözü önünde 34'ncü gününe giren ve resmi makamların tespit ettiği rakamlara göre İsrail devletinin düzenlediği orantısız saldırılar ve hukuksuz uygulamalarla sayısı 10'bini aşan Filistin'deki Gazze halkı katliamına dikkatleri çekmek, yaşanan zulme tepkilerini haykırmak ve haksızlık karşısında taraflarını belli etmek için gökyüzünü temsilen alemlerin Rabbine yakarışta bulundular. “Gazze'li Minik Çocuklar Annelerinin Kucağında Büyümeli" sloganı ile balon uçurma etkinliği düzenlediler. 09 Ekim 2023 Perşembe günü saat 10:00'da okulumuz bahçesinde bütün öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla tertip edilen etkinlikte, orantısız bir güç ortaya koyan İsrail devletinin gerçekleştirdiği uçaksavar ve füzeli bombardıman saldırılarında hayatlarını kaybeden çocuk, kadın ve ihtiyarların hesabını sormak ve devam eden soykırıma ilişkin dünyanın ayağa kalkması için ellerindeki imkanları en etkin şekilde kullanmaya çalıştılar. 

1948 tarihine kadar dünya siyasi haritasında varlığı söz konuşu olmayan ve ileri gelen emperyalist güçlerin desteği ile Filistin halkının topraklarını adım adım zorbalıkla işgal ederek ellerinden alan İsrailliler, süreç içerisinde açık bir hava hapishanesine çevirdikleri Filistin'de, yaşam koşullarını sona erdirecek baskı ve zulümler sergilediler. Filistin halkını tamamıyla yurdundan uzaklaştırmak amacıyla gerçekleştirdikleri planlı ve sinsi eylemler gün geçtikçe dozunu arttı. Süre içerisinde rahat nefes alınamaz hale gelen yaşam şartlarına isyan etmek üzere direnişe geçen Hamas güçlerinin saldırılarını bahane eden İsraillliler, bütün Gazze'yi abluka altına altına aldı. Gerçekleştirdiği saldırılarda  hiçbir  evrensel değer ve kural ölçüsü tanımadı. Son teknoloji ürünü uçaklarla asker sivil ayırımı yapmaksızın bombalar yağdırması bütün insanlığın kaynayan bir yarası halini aldı. İslam dünyası başta olmak üzere diğer bütün hak ve hukuk ihlaline dönük anlaşmazlıklarda uluslararası bir yapılanma inşa ederek müdahale etmek ve hakem rolünü oynamak için kurulan örgütlerde bu süreçte sessizliğe gömüldü.

Tertemiz yürekleri ve karakterleriyle dünyada vücut bulan haksızlık ve katliamların daha fazla yayılmaması; yaşanabilir, hak, hukuk ve adalete dayanan yeni bir dünyanın kurulması ve huzur ve güven ortamına dayalı mutlu bir dünyanın inşası için başlatılan çalışmalara destek veren öğrencilerimiz bugün balon uçurarak yaşanan katliama tepkilerini dile getirdiler, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını gösterdiler.

09-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi