Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Dede Korkut Hikayelerini İşledik

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak 2024 dönemine Dede Korkut Hikayeleri temasını işledik. Öğrencilerimize kütüphanemizde bulunan Dede Korkut hikayetleri dağıtıldı. Sınıflarda hikayelerin konu ve kahramanları, hikayelerin özetleri ve hikayelerin yazılış şekilleri konusu ele alındı. Ay boyunca Dede Korkut Hikayeleri üslübuna benzer hikaye yazma yarışması düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hikaye yarışması için okulumzda dereceye giren eserler İlçe Mlli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırıldı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlamaktadır. Ocak 2024 döneminde okulumuzda "Dede Korkut Hikayeleri"nden okumalar gerçekleştirildi. Tüm sınıflarda "Hatırlatmaca" ve "Anlamını Bul Etkinliği" yapıldı. Bu çalışmalarla  Dede Korkut'un hikayede kullandığı unsurları ve tarzlar işlendi.Ay boyunca Dede Korkut Hikayelerinden yapılan okumalardan hareketle  tüm sınıflarda "Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma" etkinliği gerçekleştirildi. Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle bir hikaye yazma yarışması yapıldı.. Dereceye giren öğrencilerimizi belirleyip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

25-03-2024